Menyumbang. Tumbang.

Assalamualaikum.


Its been a while. Fuhhhh.......

Seriously,
I don't know how or where to begin with.

And I think,
For the next part, let me just use Malay. Haha

(There you go for introduction) :D



Sem 2 dah nak masuk minggu ke-6.

Lagi 3 minggu midsem.

Dan dah 22 hari, dalam keadaan macam ni.



10 Mac 2013.


Join sukan. Netball. Konon nak aktif. Nak menyumbang.
Tapi.......


10.15 a.m
Second match, masa nak ambik bola, terjatuh.

Tertiarap.

Tapi, tetap bangun, konon kuat.

Even kaki serius sakit sangat.


5.30 p.m

Melawat tempat yang 'paling disukai'. (klinik)

Doktor, "Dalam seminggu baikla kaki awak ni."

As expected, painkiller and surut bengkak terpaksa ditelan.



20 Mac 2013.

1.00 p.m

Dipendekkan cerita, pergi hospital lepas ambil surat refer dari doktor kat kinik.

Bukan doktor klinik tu yang suruh, tapi I requested to....

X-ray.

Walaupun malas, tapi terpaksa, sebab umi paksa.


So...

Hospital..... here I come!!!!! *kononnya 'excited'*


Dan di bilik doktor di hospital,,

Doktor, "Awak nak X ray???!!!! Awak ingat orang patah boleh jalan ke???!!"

Luckily,
Sifat hormat pada yang lebih tua masih ada.

Walau dalam hati,
Nak je cakap,
"X ray tu bukan untuk kaki patah je. "


Selepas X ray,

Di bilik yang sama,

Dan doktor yang sama,

Tapi nada yang berbeza.

"Sebenarnya, dekat ibu jari kaki awak ni ada patah sikit. Tapi, sebab awak masih muda, kes awak ni kita akan rujuk pakar ye. Awak tunggu luar dulu, nanti kita akan panggil"


Diringkaskan,

Dr pakar kata tak perlu buat apa-apa. *maksudnya simen dan sebagainya yang berat-berat*

Pembantu dia just balutkan kaki.

"Just kurangkan berjalan, dan bergerak. Tulang kaki cepat baik. And nanti awak kena datang balik untuk appointment April nanti. Kita akan cek dah okay ke belum"


What? Hospital lagi?!!!


Before balik, pergi ambil ubat.

Again,,
Painkiller and surut bengkak.


23 Mac 2013.

Pergi private hospital pula. Mom insist.

Ohh..hospital  again.  =.='


Xray lagi.

Kaki dibalut, lagi.

Kali ni, balutan dia made me feel my kaki is more secure.

Tapi, belum jumpa pakar lagi.


25 Mac 2013

Meet the specialist.

Explanation from specialist here is much clearer.
*Although people here use 100% English* =.='

And i feel much better after balutan dibuka.


Again,
For the third time,
Painkiller and surut bengkak.



Dan,
Appointment dalam April juga


Today:

Kaki dah makin okay, cuma kalau jalan tetap sakit.


Sakit memang sakit,
Tapi bersyukur,
Sebab,
Ini hadiah dari Dia.
Pasti ada hikmahnya.


Last part,

Back there,
At the hospital,
I learned something from the doctor.
As a future doctor, (to be precise, a dentist)
I dont want to be like her.


Yeah.

Be nice to people.
Especially when we are dealing with them.
Because we don't know what kind of life they have been through.
Before we meet them.


Also,
Kalau sakit,
Mengadu pada Nya
Bukan tak boleh mengadu pada manusia,
Cuma,
Bersabarlah jika dikatakan berpura-pura,
Membuat cerita,
'Hypochondriac' semata.

Naa..

Till Then :)

ubat-ubatan, yang tak termakan. 


Banyak bunyi - Banyak makna.



Assalamualaikum. :D



Hari isnin hari tu....*lama gila simpan cerita*

Lepas discussion,

Sembang-sembang,

Pasal Lahad Datu,

Pasal tempat shopping,

Times Square, Jalan TAR, (antaranya)

Pasal dunia artis,

Lagu baru,

Cerita baru,

Juga pasal politik.

Dan...

Bila tiba bab ini,


anggap je lah ni cengkerik. *krik..krik..krik..*



Krik...krik..krik..


(Bunyi yg selalu dibuat bila tiada respons dalam discussion.)






Dan masa itu terkeluarlah satu statement

"Lama tak dengar bunyi cengkerik waktu malam dengan bunyi  katak panggil hujan"

Masa tu baru sedar,

Memang dah lama tak dengar,

Serius.

Memang dah lama sangat tak dengar.

Sangat lama.


ong gedek gedek ong ong ong




Truly, sangat rindu suasana kampung.

Air yang sejuk pagi-pagi yang membuatkan seseorang malas mandi,

Suasana yang panas waktu siang, membuatkan seseorang tak balik rumah sebab mandi sungai,

Suasana yang sejuk waktu malam membuatkan seseorang malas bngun esoknya.

Tidur dalam kelambu,

Pagi-pagi kait bunga,

Bunga kenanga, bunga melur,

Dan......

Banyak lagi.

Terlampau banyak.






Walaupun tak dibesarkan dalam suasana yang betul-betul kampung,

Sekali - sekala menjejak kaki di kampung,

Cukup untuk jatuh cinta,

Cukup untuk rasa satu perasaan yang dipanggil 'rindu' pada kampung.

Yeah. Rindu.

Pada kampung.






Dan juga sawah padi di 'future kampung',

Dan orang yg tinggal dekat dengan sawah padi,

Err... orang ye,

Bukan orang - orang.





Lupakan pasal bunyi dan suasana kampung.

Kita cerita pasal orang 'berbunyi' pulak.





Lepas habis discussion  tu,

Kelas BI,

Madam pula cerita,

Dia ada seorang kawan,

Dan bersama kawan tersebut,

Dia melawat seorang lagi kawan di hospital.





Kebetulan,

Doktor datang melawat kawan yang dilawat tu.

Dan,

Selepas doktor keluar,

Kawan madam tu cakap,

"You perasan tak bju kurung doktor  tadi? Tak silap I , I pernah nampak cleaner pakai bju macam tu. Lepas tu, you perasaan tak, kasut dia bukan kulit pun. Doktor bukan ke banyak duit? Patutnya dia guna la duit dia tu untuk beli something yang "better" untuk diri dia"




I dont know what to say,
Sebab bagi I kesederhanaan itu lebih baik,
Tak semestinya barang yang murah tak cantik,
Yang penting, selesa, bersih, kemas and nice :D




Nak 'banyak bunyi' tak salah,
Asalkan bermanfaat,
Bukan mengumpat. *Errrr*




U know,
Sometime silence is better,




Tapi kot kalau dah tak tahan duduk diam,
Zikir la,
Dapat pahala  :)

Tasbih digital yang memudahkan :) everybody should have one. seriously :D
Ohsemm dan bergaya tahu.