BLOG


Since May 2012.

Blog tiada tema.
Picisan cuma.
Tiada apa yang istimewa.

Tempat mencoret idea.
Tempat berkongsi cerita.
Meluahkan apa yang dirasa.

Umur mungkin tua,
Tapi jiwa muda :p
Kanak-kanak tu masih ada.


Header

Masa mula-mula. Ada yang kata kelakar. Pedulikan. Dah gajah tu comel. Strawberi tu sedap. Dan pink tu sweet. Nak acanokan. Hihi





Dulu nama blog lakaran hidup by missha. Tapi tukar missha-tulis sebab nak bagi sama dengan link blog. Acah-acah smart la. Haha. Lagipun nama mula-mula tu panjang sangat. Dahlah bahasa rojak. ish ish ish. Header ni paling meriah. I like. Tapi macam kekanak ribena 5 tahun. Ye I tahu tu. Sebab tu I tukar.






So, daripada kekanak, tukar kepada yang ni, hmm.



















Time ni dah tukar nama blog dan kekonon tak nak dah ada unsur kekanak ribena. Tapi pelangi dan hujan masih dikekalkan. Kenapa? Sebab tu kan hidup. Selepas hujan keluarlah pelangi, Samalah dalam kehidupan, di sebalik masalah ada hikmah.






Header ni sebab I suka bunga mawar, dan pen tu melambangkan I suka menulis. :)






Gambar ni paling smart. Tapi still tak puas gambar tu dapat dari google. Alangkah besnye kalau dapat lukis sendiri. Bagi I, gambar ni smart dan deep. Pokok pun warna merah. Sesuai dengan warna tema blog. Ehhh. bila entah i decide tema blog warna merah. Hihi. Tapi sayaaaaangggg, gambar itu bukan milikku.





2015. Gambar doodle yang ditempah khas untuk blog missha-tulis. Permulaan yang baru untuk tahun baru. Gambar ni memang I paaaaaaling suka. Memanglah doodle tu banyak benda kat tepi-tepi dia dan mungkin ada yang kata semak. Tapi bagi I tak. Sebab setiap benda-benda melambangkan diri I.




Acah minimalis tapi nak kerawang jugak.

Tetiba idea nak stamp header maka.......

Tapi yang gunanya stamp header yang ni. Guna sekejap lepastu rasa macam hmm. Okay tukar. Next

I like thissssss. Tapi gambar burung tu bukan gambar i jugak so rasa tak best. Tapi sukaaaaaa.



Finally, Yep. marilah menjadi matang. Hahaha 



Perasan tak kebanyakan header ada quote "behind every story written, there is a backstory hidden- Hlovate". Apa ada dengan quote ni sebenarnya?


Quote ni cukup untuk menggambarkan blog missha-tulis ni sebab di sini, di sebalik setiap cerita ada cerita.




Well, selamat membaca :)
Read and Heed.




No comments:

Post a Comment

Thanx for visiting,
Double thanx for following,
Million thanx for dropping your comments.