Double You


Assalamualaikum.


Hari ni kita nak cerita satu benda mula huruf W.




Wattpad.


Entah macam mana boleh terjebak. Okay. Wattpad ni memang tempat orang kongsi cerita atau hasil karya. So, tulis lah apa-apa pun, sebab semua orang dekat situ memang tulis cerita diorang sendiri. Kalau kelaut tu bukan sorang-sorang la. Hihi.

Posted on 7th January on facebook.

So yeah, i started writing stories dekat Wattpad. Tapi, pemalas nak update tu Allah je la yang tahu. Takdepun update sebulan sekali. Februari haritu tak update pun. T,T Kena sabar dan tabah menunggu update dari iolss. Memang kalau boleh nak je update cecepat tapi,.. kita takda masa. *alasan tipikal* Bila dah ada masa, tetiba takda idea pula. *alasan tipikal kedua*


Lepas tu kan, ada la satu dua entri yang samaa dengan blog walaupun perancangannya taknak tulis benda yang sama. Heee. Entri yang sama tu puisi. Saja ambil yang dah tulis buat pioneer kat wattpad.



Kenapa tak tulis je kat blog? Kenapa Wattpad?


Satu- Sebab wattpad tu memang tempat orang tulis cerita.
Dua- Senang nak keep track hasil kerja kita. *walaupun setakat ni baru sikit haha*
Tiga - Sebab segan dah merepek banyak kat blog, kita mengarut dekat wattpad pula heee
Empat - Boleh baca banyak cerita dekat wattpad
Lima - Tambah tempat untuk escapism



Published works.




Insya Allah lepas ni rajin update. Hihi. Lagipun rasa nak tambah satu lagi work baru. Doakan :) Btw, nah kita share Keliru bab satu. Bersama tulisan cakar ayam. *ayam tengok pun lari*







Till then :)
Jangan lupa sign up Wattpad!
And follow kita HAHAHAHAA


Kbai. ^^




2 Comments
Comments

2 comments:

  1. Hohoo wattpad, tempat lepak baru~ ;3

    Nice short story, and kawaii handwriting. Ingatkan ending dia nak sedih gila2 dah tapi rupa2nya tidak yayyy~ hehe~ X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita ni ada sambungan dia lagi. hihi. still ongoing tapi nak tunggu update lambat la (author dia tu memng mlas sikit hahaa)

      Delete

Thanks for visiting,
Double thanks for following,
Million thanks for dropping your comments.

Copyright © : Blog missha-tulis. All Rights Reserved.